Inge Janssen
Creatief bezig zijn
 
 

WIE IS INGE

 

 

Inge Janssen, geboren in 1948 te Haarlem en opgegroeid in Den Haag.

Vanaf mijn jeugd ben ik altijd op allerlei gebied creatief bezig geweest, waarbij  tekenen mijn voorkeur had.

In later stadium  kwam er de interesse voor beeldhouwen en keramiek erbij, waarmee ik vanaf 1980 actief ben.    

In de loop der jaren heb ik diverse cursussen gevolgd en heb al doende, mede door experimenteren met eigen oven(s),  als autodidact, een eigen stijl ontwikkeld.

Mijn handgevormde beelden van chamotte klei zijn figuratief of abstract en bestaan meestal uit mens, dier of abstracte-  en fantasie objecten. Na de bisquit stook wordt het werkstuk voorzien van oxides of pigmenten en geglazuurd. Ook wel wordt het gepolijst en in combinatie met andere kleur klei, steengoed gestookt. De laatste tijd houd ik mij bezig met strakke objecten met als tegenpool uitbundige (stapel) creaties. Zo ben ik op zoek naar technische uitdagingen.

De oude techniek Raku stoken pas ik graag toe vanwege het verrassende effect  als einddoel .De glazuur hiervoor stel ik zelf samen. Het is altijd weer spannend of het werk heel uit de oven komt i.v.m. de temperatuurschok die het moet ondergaan.  

Vanaf 2008 ben ik uit nieuwsgierigheid schilderlessen gaan volgen. Voor mijn schilderijen gebruik ik acrylverf, soms met toevoeging  van divers materiaal zoals karton, touw, stoffen, kralen, zand e.d.

Ze hebben  iets krachtigs of verrassends. Vaak zit er een vorm van beweging in. Ik schilder  wat mij op dat moment emotioneel bezig houdt.

Zo ben  ik voor ontspanning  en altijd met veel plezier  creatief  bezig met mijn werkstukken.  

 

 

 

  

 

 

 

E-mail